You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Yönetim Kurulu Başkanımız A.Remzi Sezgin'in 24 Kasım Öğretmenler Günü Mesajı


  • 28-12-2018

Ömürleri boyunca, iyilik, doğruluk ve sorumluluk içinde insana ve topluma yön veren kişilerden en önde geleni olan öğretmenlik mesleği, sorumluluk isteyen, hem çok zor, hem de; çok kutsal ve şerefli bir meslektir.

24 Kasım’ın tüm yurtta Öğretmenler Günü olarak kutlandığı bu günde Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Benim asıl anlatılacak yanım öğretmenliğimdir; topluma, milletime öğretmenlik yapabiliyorsam, beni onunla anın.” Sözü öğretmenlik mesleğinin değerini, önemini ve sorumluluğunu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.

Teknoloji ne denli gelişirse gelişsin, eğitimde öğretmenin alternatifi yoktur, olamaz. Çünkü öğretmen sadece bilgi yükü, sadece veri deposu değildir. O bunların ötesinde sevgisi saygısı, duygusu, içtenliği, tutumu, anlayışı ve davranışıyla çevresine de örnek olan insandır.

Biz öğretmenleri her şeyi bilen, aktaran, ezberleten kişi olarak değil; öğrencilerini araştırmaya yönlendiren, rehberlik eden, sorumluluk vererek onların öğrenme yollarına ulaşmasını sağlayan kişiler olarak görüyoruz.

Millî Eğitim Vakfı olarak, okullarımızda görev yapan, bu nitelikleri taşıdığına inandığımız tüm öğretmenlerimizle gurur duyuyoruz, övünüyoruz.

Yurdumuzun her köşesinde İstiklal Marşımızla bayrağımızı dalgalandıran, öğrencileri tarafından yüceltilen, yıllar geçtikçe unutulmayacak, eskimeyecek ve değerlerini kaybetmeyecek tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyor, ebediyete intikal edenleri rahmetle anıyoruz.


A.Remzi SEZGİN

Millî Eğitim Vakfı

Yönetim Kurulu Başkanı